Hybrid Coupler 3 eller 4 repeatrar till 1 nät

4 000 kr

MPHYBRID 4x4

Koppla samman tre eller fyra repeatrar i samma inomhusnät på ett säkert sätt.

Om man vill bygga ett inomhusnät för bättre mobiltäckning med stöd för flera operatörer så måste man använda flera bandselektiva repeaters och flera utomhusantenner. Dessa måste sedan kopplas ihop.

Den ihopkopplingen gör man UTESLUTANDE med en s.k. Hybrid Coupler / Hybrid Combiner / Matrix Coupler /Matrix Combiner.

En sådan säkerställer att ingen trafik kan åka mellan två olika repeaters. En del hävdar att man kan göra detta med en bakvänd splitter, teoretiskt  (och praktiskt) fungerar det förvisso, men det kan dels vara skadligt för utrustningen, men dessutom orsakar det störningar ut i de andra näten. Skulle man föreslå detta som en lösning för någon av operatörerna (eller skriva med detta i sin tillståndsansökan) så kommer ansökan att avslås direkt.

Dessa Hybrid Couplers kan vara konstruerade på olika sätt, men det optimala är lika många ingångar som utgångar, då minimerar man förlusterna i utrustningen. I Sverige hade det på många håll varit optimalt med en Hybrid Coupler med  tre ingångar och tre utgångar, men de är lika sällsynta som diamanter i trädgårdslandet.

Detta är en med 4 ingångar och 4 utgångar vilket innebär att för bruk i Sverige använder man den tillsammans med en konstlast på en av ingångarna. Sedan använder man en ingång för Telia/Tele2, en för Telenor och en för TRE. Vill man köra med även Telias nya 3G-nät på 900MHz kan man ta det på ingång 4 och skippar då konstlasten.

Om man skall bygga ett nät för Telia/Tele2 och 3GIS (Telenors och TRE's gemensamma nät utanför tätort/storstad) använder man bäst en med 2 ingångar och 2 utgångar. Den hittar man här:

https://www.xn--mobilfrstrkare-eib8z.nu/splitters-couplers/hybrid-coupler-for-att-ha-flera-operatorer-i-samma-nat

Om inte alla utgångar kan/skall användas måste lediga utgångar termineras med en konstlast. Detta tar då 3dB av signalen.


Vanligtvis kopplas 1 antennslinga till respektive utgång.


698-2700 MHz


Isolation > 23dB


VSWR < 1,25


PIM < -155dBc @ 2x43dBm